AstroTechniek


Welkom bij AstroTechniek voor professioneel advies en kwaliteit

AstroTechniek heeft zijn activiteiten voor het herstellen en van telescopen zijn beindigd

 

CP-180AstroTechniek biedt telescopen en monteringen  aan voor de  amateur-astronoom, volkssterrenwacht, school en universiteit.
Op deze site vindt U wat de meeste bezoekers interesseert: nieuws, aanbiedingen, acties e.d.

Voor een aantal merken wordt U "gelinkt" naar de website van de fabrikant of importeur. De productinformatie  is daardoor altijd up-to-date.  Bij sommige merken vindt U ook de prijzen in Euro's, U kunt deze aanhouden. Bij andere merken wordt wel een productoverzicht gegeven met een prijslijst. 

Bij voorbeeld: onder de knop SBIG vindt U een "link" naar de site van SBIG, een overzicht van de aangeboden camera's en hun eigenschappen, de  lopende acties van SBIG en nieuws over producten van SBIG.

Neem kontakt op als U een specifieke wens hebt.

 

Veel nieuwe aanbiediengen; inruil en showroom modellen.

Posted by Administrator (admin) on 17-02-2011
Homepage >>

ZERODUR spiegel 300 mm F/4,5. Vervaardigd door OPTICON.  Nauwkeurogheid beter dan +/- 1/16 Lambda.  Meet rapport wordt meegeleverd. Deze spiegel is ongebruikt. Prijsindicatie €  1700,-. De materiaalkosten alleen zijn al hoger.

Meade Schmidt Newton telescoop SN6 in vrijwel nieuwstaat.  Optisch een Newton telescoop met Schmidtplaat waardoor de beeldfouten van de parabolische spiegel grotendeels worden opgeheven.  Opening 152 mm en brandpuntsafstand 750 mm.  De telescoop is geschikt voor zowel waarnemen en fotografie. Levering in originele verpakking compleet met buisringen, Vixen zwalustaart, verlengbuis voor de focusseer-inrichting, adapter naar T-draad en 9x50 zoeker. 

JMI motorfocus control PCFC.   Aadapter om via USB poort vanuit de PC de gelijkstroommotor van motorfocus aan te sturen. Nieuw met garantie

Vixen SD-1 besuring voor uuras stappenmotor. Nieuw met garantie.

AstroTechniek  ZU-110 zuil . Geschikt als vaste opstelling van uw Schmidt Cassegrain telescoop. De zuil heeft standaard een wig met instelbare poolhoogte. Ook de noord-zuid richting van de zuil is instelbaar. De hoogte van de zuil is 110 cm . Doorsnede van de zuil is 30x25 cm en de basis plaat 50x50 cm. Geschikt voor Schmidt Cassegrain telescopen tot 10” opening. Totaal gewicht ca. 50 kg. 


SkyWatcher EQ6 Montering  Showroom exemplaar.  Zwarte uitvoering. Wordt geleverd in originele verpakking en met garantie. Kompleet met SynScan 2 GOTO besturing, gewicht en hoog statief. Prijs  € 750,- 

Solide giet-aluminium statief.  Uitermate stabiel en samenklapbaar. Praktisch onverwoestbaar. Stelvoeten voor het horizontaal te zetten. Knop voor het vastzetten van de montering aan de onderzijde van de geleidingsbuis. Hoogte 79 en 110 cm met verlengstuk, gewicht 11 kg. Uniek exemplaar; wordt niet meer aangeboden.

Zuilstatief met 140 mm aluminium zuil en adapter voor HEQ-5 / EQ-6 montering en eenvoudig losneembare stalen poten. Super stabiel en met 78 cm hoogte zeer geschikt voor  EQ-6 montering met Newton-telescoop.  Steltvoeten voor het horizontaal stellen. In 4 delen te transporteren. Totaal gewicht 17 kg.

Solide professionele transport koffer met binnen-afmetingen van 81 x 31 x 22 cm  (L x B x D). Gewicht ca. 8 kg. Gemaakt van een stevige kunststof schaal met handvaten aan zijkant en bovenkant en loopwielen aan de onderzijde.  Er zit een schuimvulling in van het instrument wat hiermee vervoerd is.

Celestron Astromaster digitale coördinaten aanduiding. Geschikt voor zowel azimuthale als parallactische monteringen. De Astromaster is ingebouwd in een behuizing waarin ook batterij wordt opgeborgen. Compleet met 2 encoders met 2048 pulsen per omw. Dit is de eenvoudige uitvoering waarbij, na ingeven van de referentie-ster (uit geheugen), alleen de coördinaten worden getoond waar de telescoop op is gericht. Er is geen bibliotheek van objekten.

Skywatcher 150 mm F/5 achromatische refractor. Blauwe uitvoering. Comleet met buisringen, en 9x50 zoeker. Nieuw in doos.

TDM  Telerscope drive Master. Besturing met hoog-oplossende encoder voor het corrigeren van uw telescoopbesturing via de auto-guide poort. Hiermee kunnen mechanische foutren van de aandrijving zoals de periodieke-fout worden gecompenseerd en goede astro-foto’s worden gemaakt.  Voor bevestiging van de encoder is een adapter nodig. Die kan worden geleverd.

Verschillende kleinere zaken:

- buisringen sets  o.a. van Parallax

- zoekers

- filters

- oculairen

Last changed: 08-05-2016 at 06:57

Back
AstroTechniek